Поєднання вина та страв

Опубліковано:07.11.2017 у 19:20

Поєднання вина та їжі утворює «синергію смаку», якої неможливо досягти, вживаючи ці продукти окремо.

Кулінарне мистецтво неоднорідне та багатогранне. Вино може чудово доповнити та підкреслити смак їжі. Але слід враховувати, що лише правильно підібраний напій по-справжньому добре розкриє всі смакові особливості страви та вкаже на її акценти.

ВИНО ТА СИР

Про те, що сир прекрасно доповнює вино, знає багато хто. На наш погляд, це одне з найбільш вдалих смакових поєднань. Однак, щоб правильно підібрати ці продукти, потрібно знати деякі правила. Білі вина підійдуть до пікантних сирів, а червоні-добре гармонуватимуть практично з усіма твердими видами. Наприклад, насичений і багатий смак вина Traminer Blanc Villa Krim знаходиться у чудовому балансі з гостро-солоним смаком короля пліснявих сирів рокфором. Знайомі всім ароматні пармезан, чедер або гауда прекрасно доповнять насичені таніни вина Villa Krim Cabernet. Таке вино підсилює міцність і густину сиру.

ВИНО ТА ФРУКТИ

Поєднання фруктів і вина – доступна та проста класика домашнього столу. Але й тут є певні правила. До вина, особливо сухого, краще смакують фрукти в запеченому або смаженому вигляді. Не дивуйтеся, просто під час запікання плоди набувають особливого смаку та ніжної текстури. Поєднання червоних мускатних сортів винограду Villa Krim Muscat Berbarro ідеально доповнить запечені персики, груші та яблука. Тут можна проекспериментувати навіть зі спеціями. А ось трохи свіжий і зухвалий Villa Krim Muscat Marbel підкреслить смак свіжої дині та білого винограду.

ВИНО ТА М’ЯСО
Вино та їжа мають підкреслювати та взаємно доповнювати смакові та ароматичні особливості один одного. Червоне вино прекрасно підходить до м’ясних страв з червоного м’яса, стейків, реберець і страв барбекю. Непогано поєднується воно і з м’ясом птиці, особливо жирним, тому ідеальною парою до дичини та запеченої птиці буде Shevalie Rouge Villa Krim. Телятина і баранина – особливе м’ясо, до якого можна подати Villa Krim Pinot Noir. А такі яскраві вина як Villa Krim Piccolo або Saperavi ідеально доповнять ваш стейк, м’ясні закуски, печеню.

ВИНО ТА РИБА

Складними бувають задачі не лише в математиці. Спробуйте підібрати ідеальне вино до рибної страви. Будьте уважні. Як правило, риба добре поєднується з білим вином. Але деякі види риби вимагають певного виду білого вина. Сібас, морський карась, форель, палтус і хек найкраще поєднувати зі свіжими чистими винами, що мають живу ароматику. Наприклад, вино Shateau Baron або Chardonnay Villa Krim відмінно збалансує характерний смак риби. Для щільної та м’ясистої риби з насиченим пікантним морським смаком (скумбрія, тунець, анчоуси) пропонуємо легке Villa Krim Shateau Le Grand або вишукано-терпке біле вино середньої повноти Pinot Blanc.

ВИНО ТА ДЕСЕРТИ
Наприкінці нашої винно-кулінарної вистави зупинимося на десертах. Любов людства до солодкого сягає давнини. Солодощі та вино – прекрасне завершення смачного обіду або романтичної вечері. Без десертів з вином рідко проходять як урочисті прийоми, так і святкові трапези в колі близьких. Підбір вин до десертів – захоплива справа.
Рожеве вино ідеально поєднується з десертами. Романтичний і трохи легковажний напій здатен розкрити повну смакову палітру тірамісу, морозива, макарунів і чизкейку. У той же час це абсолютно самодостатній напій із унікальними смаковими та ароматними характеристиками. Villa Krim Muscat Riviera прекрасно п’ється у чистому вигляді або з льодом. Кажуть, за його допомогою навіть підкорюють жіночі серця – завдячувати потрібно незвичайному рожевому кольору, який, граючи у наповненому келиху, створює грайливий настрій.

Не обмежуйте себе правилами, поєднуючи їжу та вино. Радимо експериментувати та шукати свої улюблені гастрономічні пари, адже цілком можливо, що саме ваші ідеї у майбутньому створять нові правила для гурманів!

Вина Villa Krim – особливе для особливих!