Загадка м’якого купажу”Жан-Жак”

Опубликовано: 08.11.2017 в 17:53

Загадка м’якого купажу: як стати легендою у народженні коньяку “Жан-Жак”

На питання «Яким повинен бути погреб, щоб коньяк досяг  ідеальної витримати?» Технологи компанії «Алеф-Віналь», віджартовуючись, відповідають – «Закритим».

Звичайно, що всіх технологічних секретів жоден майстер не видасть, але нам все ж вдалося з’ясувати, як творцям коньяку Жан-Жак вдалося домогтися настільки неймовірною м’якості напою.

Одним з ключових чинників, що подарували м’якість коньяку Жан-Жак, стало використання унікальних врожаїв винограду для виробництва коньячних дистилятів. Перший подібний врожай був отриманий у 2012 році. Технологи компанії довго чекали, щоб включити його у рецептуру нових купажів. Очікування себе виправдало. З витриманих спиртів до 2017 року вдалося досягти необхідного рівня м’якості напою.

Другим фактором, що зіграв важливу роль у створенні неймовірно м’якого купажу, стало використання дубових бочок з деревини столітнього дуба. Деревина, насичена особливими ароматами, подарувала коньяку оксамитовий відтінок, зробивши його ще м’якше. М’якість передається і в смаку, і у ароматі.

За словами сомельє, п’ється новий Жан-Жак по-особливому легко. У ньому відсутні будь-які сторонні ноти – тільки округлий оксамитовий смак з шоколадно-ванільними тонами і часткою персиково-виноградного післясмаку.

Щоб переконатися у тому, що у кожній партії використовуються тільки нові м’які купажі з унікальних врожаїв, співробітниками компанії була розроблена спеціальна печатка, яка наноситься на етикетку пляшки. У центрі печатки вказано кількість років витримки коньячних спиртів у дубових бочках. Тому завжди можна вирахувати, якого року врожай використаний для виробництва кожного з купажів.

Рельєфність елементів друку гарантує справжність напою і використання нових м’яких рецептури.