Загадка м’якого купажу коньяку «Жан-Жак»

Опубліковано:08.11.2017 у 17:53

На наше запитання: «Яким повинен бути льох, щоб коньяк набув ідеальної витримки?» – технологи компанії «Алеф-Виналь» жартома відповіли: «Закритим».

Звичайно, що всіх технологічніх таємниць жоден майстер не розкриє, але нам все ж вдалося розвідати деякі, зокрема, як творцям коньяку «Жан-Жак» вдалося досягти неймовірної м’якості напою.

Один із основних секретів – використання унікальних врожаїв винограду для виробництва коньячних дистилятів. Перший подібний врожай було зібрано в 2012 році. Технологи компанії довго чекали на нього. Із витриманих спиртів до 2017 року вдалося виготовити напій необхідного рівня м’якості.

Смак напою також залежить від діжок, в яких він зберігається. Коньяк «Жан-Жак» витримується в дубових діжках із деревини столітнього дуба. Деревина, насичена особливими ароматами, подарувала коньяку оксамитовий відтінок і зробила його ще м’якшим. М’якість передається і в смаку, і в ароматі.

За словами сомельє, п’ється новий «Жан-Жак» по-особливому легко. У ньому відсутні будь-які сторонні ноти – тільки округлий оксамитовий смак із шоколадно-ванільними тонами та персиково-виноградним післясмаком.

Щоб переконатися в тому, що у кожній партії використовуються тільки нові м’які купажі з унікальних врожаїв, співробітники компанії розробили спеціальну печатку для етикетки пляшки. У центрі печатки вказано кількість років витримки коньячних спиртів. Це означає, що завжди можна вирахувати, врожай якого року використано для виробництва кожного з купажів.

Рельєфність елементів друку гарантує справжність напою та використання нової рецептури.